Οι Συνεργάτες της Σχολής Παλμός


Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Ανδριανή Μαρούλη
Επιμέλεια μουσικής, Επεξεργασία βίντεο, Stage Manager/Technical Director: Ευτυχία Αρβανιτάκη (Μegan Valentine)
Σχεδιασμός κοστουμιών: Διονύσης Γιατράς
Σκηνογράφος: Θάλεια Ξενάκη
Βίντεο & Φωτογραφία: Νίκος Κοντοσταυλάκης & Γιώργος Παπαδημητρίου
Μουσικοί: Διονύσης Μπουκουβάλας, Μιχάλης Τσαούσης
Ηχητικός & Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός: Διονύσης Νέγκας

2010 Πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολής χορού “Ραλλού Μάνου”.

2012 Πιστοποίηση Hatha Yoga από τη “Yoga Alliance”.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

 • Κλασσικό μπαλέτο
 • Σύνθια Φρυδά, Carolline Cavallo
 • Σύγχρονος χορός

Αγγελική Στελλάτου, Ερμής Μαλκότσης, Στέλλα Ζάνου, Σοφία Μαυραγάνη, Cruz Izael Mata (flying low), Μπέτυ Δραμισιώτη, Τάσος Καραχάλιος, David Zambrano (passing through, flying low), Χριστίνα Μερτζάνη (partnering αυτοσχεδιασμός),Χριστίνα Γουζέλη, Paul Blackman,Μιχάλης Ναλμπάντης,Λίντα Καπετανέα, Χριστίνα Μπέσκου (barre a terre), Αυγή Καραγεωργίου (graham technique), Lee Brummer, Αθανασία Κανελλοπούλου.

Παρακολούθηση 10ήμερου σεμιναρίου πάνω στην τεχνική του σύγχρονου χορού και συμμετοχή σε video dance film υπό την καθοδήγηση της Jenny Major στην Κοπεγχάγη.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

2006 Συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μαντολινίστα Δημήτρη Μαρίνο για το έργο “Μουσικά ανάλεκτα” στο θέατρο “Frascini” στην Ιταλία. 2012 Συμμετοχή στις “Όρνιθες του Αριστοφάνη” με την ομάδα κλασσικού και σύγχρονου χορού “Υλήεσσα” σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια.

2013 Συνεργασία στο έργο “Υπήρξαν Άνθρωποι” της ομάδας κλασσικού και σύγχρονου χορού “Υλήεσσα” ως χορογράφος και χορεύτρια.

2014 Συνεργασία στο έργο ‘’ως το τέλος’’ της ομάδας κλασσικού και σύγχρονου χορού ‘’Υλήεσσα’’ ως χορογράφος και χορεύτρια.

2011-2013 Διδασκαλία κλασσικού, σύγχρονου χορού στη σχολή χορού “Dance Studio”, Ανδριανή Μαρούλη (Ζάκυνθος)

2012-2014 Διδασκαλία ΗΑΤΗΑ ΥOGA σε ομαδικά τμήματα καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα.

Πέγκυ Θεοδωρίτση

Πέγκυ Θεοδωρίτση - Σχολή Χορού Παλμός

Ευτυχία Αρβανιτάκη (Μegan Valentine)

Ευτυχία Αρβανιτάκη - Σχολή Χορού Παλμός

Η Ευτυχία Αρβανιτάκη είναι Τεχνικός Μουσικής, Διοργανώτρια Εκδηλώσεων, Τραγουδίστρια, Στιχουργός και Υπεύθυνη Καλλιτεχνικής Υλοποίησης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 1991 και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Η αγάπη της για τις Τέχνες εμφανίστηκε και άνθισε από πολύ νωρίς. Έγινε μαθήτρια της Ανδριανής Μαρούλη σε ηλικία 4 ετών και δίπλα της ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για το κλασσικό μπαλέτο και το σύγχρονο χορό . Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια . Το 2007, σε ηλικία 17 ετών, αρχίζει την συνεργασία της με την Ανδριανή Μαρούλη ως video editor (υπεύθυνη εικόνας), προσθέτοντας οπτικό υλικό με σκοπό την εξέλιξη των παραστάσεων της χορογράφου .

Φεύγει από την πατρίδα της το 2008 για να ακολουθήσει σπουδές στον τομέα της Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής. Έκανε τα πρώτα ακαδημαϊκά της βήματα στο Επαγγελματικό Ινστιτούτο ΔΟΜΗ όπου ολοκλήρωσε το τμήμα 2ετών σπουδών στη Μουσική Τεχνολογία (2008-2010) και επιπλέον ένα ετήσιο σεμινάριο μουσικής παραγωγής ανωτέρου επιπέδου το οποίο έγινε στην αγγλική γλώσσα ( 2010-2011) .

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα έμεινε πιστό μέλος της Δημιουργικής Ομάδας της Ανδριανής Μαρούλη, συνεισφέροντας στο έργο της όχι μόνο ως video editor αλλά και ως διευθύντρια σκηνής και αργότερα ως βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη μουσικής επιμέλειας.

Το Σεπτέμβριο του 2011 μεταβαίνει στην Αγγλία για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Kingston, στο Λονδίνο , στο τμήμα Creative Music Technologies . Αποκτά το πτυχίο της μετ’επαίνων (2011-2014) (Bachelor degree) .

Ταυτόχρονα, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Megan Valentine ηχογραφεί μουσική και δίνει παραστάσεις με το συγκρότημά της “Heroine Syndrome” κάνοντας βήματα στην Οργάνωση Εκδηλώσεων και στην ηχοληψία στην εναλλακτική σκηνή του Λονδίνου.

Για άλλη μια φορά η απόσταση δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο στην μακρόχρονη συνεργασία της με την Ανδριανή. Παραστάσεις σταθμός αποτελούν :

 • «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» το 2011
 • «Το Φάντασμα της Όπερας» το 2012
 • «Η Βασίλισσα του Χιονιού» το 2013
 • «Οι αδερφοί Grimm» το 2015

Ζει μόνιμα στο Λονδίνο και εργάζεται ως Τεχνικός ΄Ηχου και Εικόνας .

Μαρία Κοντονή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ζακύνθου. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τον χορό και κατάλαβε την κλίση της σε αυτόν. Η ασχόλησή της με το αντικείμενο του χορού αρχικά ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το 2002 δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και φοιτά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Παράλληλα με την φοίτηση της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας παρακολουθεί μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού. Δίνει εξετάσεις στο υπουργείο πολιτισμού και φοιτά στην Επαγγελματική σχολή της Ραλλού Μάνου.

Δάσκαλοι της υπήρξαν οι Αλίκη Καζούρη, Σύνθια Φρυσά, Βάσω Κύκνα και άλλοι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο σύγχρονου και κλασικού χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (LABAN). Από το 2006 άρχισε να εργάζεται ως δασκάλα χορού σε ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα, Συνεργάστηκε με τη χοροθεατρική ομάδα "ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ".

Το 2010 συμμετείχε στη χοροθεατρική παράσταση "Υπήρξαν άνθρωποι" με την επαγγελματική ομάδα χορού "Παλμός". Τα τελευταία τρία χρόνια, 2011-2014, ζει, δημιουργεί και εργάζεται στη γενέτειρά της Ζάκυνθο. Αγαπά και ελπίζει στην τέχνη του χορού.

Μαρία Κοντονή - Σχολή Χορού Παλμός

Θάλεια Ξενάκη

Θάλεια Ξενάκη - Σχολή Χορού Παλμός

Η Θάλεια Ξενάκη γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1975. Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών» του ΤΕΙ Αθήνας (2000) και της «Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας» (ΑΣΚΤ) στο β΄ εργαστήριο ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου (2005), με ειδικότητα στη σκηνογραφία, στο εργαστήριο του Γιώργου Ζιάκα.

Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις (Απτικότητες, Γκαλερί «Κρύπτη», Ζάκυνθος, 2008• Τοποθετήσεις, «Χώρος Τέχνης Ίριδα», Ζάκυνθος, 2014• Αχρονικές τοποθετήσεις, γκαλερί «Χρυσόθεμις», Αθήνα, 2015) και έχει λάβει μέρος σε 24 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κάνει εικονογράφηση σε βιβλία και λευκώματα. Έχει κάνει σκηνικά-κοστούμια για παραστάσεις θεάτρου, σύγχρονου χορού και μουσικού θεάτρου.

Προσωπική ιστοσελίδα: thaliaxenaki.weebly.com

Διονύσης Μπουκουβάλας

Ο Διονύσης Μπουκουβάλας είναι συνθέτης. Έχει γράψει μουσική για:

 • Θέατρο (μεταξύ των οποίων τα Όνειρο θερινής νυκτός του Σαίξπηρ, Δεν είμ’ εγώ του Ξενόπουλου, Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, Μόμο του Μίχαλε Έντε)
 • Κινηματογράφο και βίντεο (πιαννο, σκην. Γιώργου Ευθυμίου, Η γάτα και το καναρίνι, σκην. Paul Leni, Αιολική γη, διαδικτυακή βίντεο-παρουσίαση πάνω στο έργο του Ηλία Βενέζη)
 • Σύγχρονο χορό (Ως το τέλος, ομάδα Παλμός)
 • Λογοτεχνικά αφιερώματα (Αφιέρωμα στο Γάλλους υπαρξιστές φιλόσοφους).

Έχει γράψει πολυάριθμα τραγούδια σε ποίηση Ούγου Φώσκολου, Edgar Allan Poe, Γιάννη Ρίτσου, κ.α. Έργα του έχουν παιχτεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λιθουανία, τη Γαλλία κ.α. Εκτός από λόγια μουσική, ασχολείται με το έντεχνο τραγούδι, έχοντας μελοποιήσει στίχο και ποίηση, συμπεριλαμβανομένου του Κ.Π. Καβάφη. Το πρώτο του προσωπικό CD με αυτοσχεδιασμούς για πιάνο σόλο, Αγγλικοί κήποι, κυκλοφόρησε το 2011, λαμβάνοντας θερμές κριτικές από καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Ketil Bjørnstad.

Προσωπική ιστοσελίδα: boukouvalas-gr.weebly.com

Ο Διονύσης Μπουκουβάλας είναι συνθέτης, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνων και κάτοχος μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο Paris 8 του Παρισιού. Έχει γράψει μουσική για οκτώ θεατρικά έργα και για μία ταινία μικρού μήκους. Το έργο του Chemins fermés κέρδισε βραβείο στον κύκλο «Εργαστήρια νέων Ελλήνων συνθετών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έργα του έχουν παιχτεί σε Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Λιθουανία κ.α. Το πρώτο του προσωπικό CD με αυτοσχεδιασμούς για πιάνο σόλο, English Gardens, έλαβε θερμές κριτικές από καταξιωμένους μουσικούς, όπως ο Νορβηγός Ketil Bjørnstad.

Διονύσης Μπουκουβάλας - Σχολή Χορού Παλμός

Μιχάλης Τσαούσης

Μιχάλης Τσαούσης - Σχολή Χορού Παλμός

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου στις αρχές του ’80 άρχισε να παίζει μπάσο σε ερασιτεχνικές εφηβικές μπάντες της περιοχής.

Στα μέσα της 10ετίας του ’80 άρχισε να μελετάει θεωρητικά και σύνθεση, στις τάξεις των καθηγητών Σούλη Παπανικολάου και Σπύρου Μάζη , από τις οποίες αποφοιτά το 1999 λαμβάνοντας Δίπλωμα Σύνθεσης με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο .

Εργάστηκε ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών ως το 2003 που διορίστηκε στην Α’Βαθμια Ζακύνθου ως δάσκαλος μουσικής, στην οποία υπηρετεί ως σήμερα.

Έχει πλήθος συμμετοχών σε παραγωγές εντός και εκτός σχολικών δραστηριοτήτων.(Συναυλίες, παραστάσεις, παραγω γές cd)

Είναι μόνιμος συνεργάτης του Ιόνιου Θεάτρου του Θοδωρή Καμπίτση.

Στις σημαντικές στιγμές της καριέρας του συγκαταλέγονται , η συνεργασία του με τους θρυλικούς ‘Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος’ στην παράσταση «Μεσόγειος» που παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες το 2013 , η συμμετοχή του στην αξιόλογη παράσταση η «¨Όπερα της Πεντάρας» του Μ. Μπρεχτ από την θεατρική σκηνή Σαρακινάδου το 2014.(Ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας, διδασκαλία τραγουδιών), αλλά και η σύμπραξη με την Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στην απόδοση ολόκληρου του «Ύμνου εις την ελευθερία» στο Ηρώδειο την ίδια χρονιά.

Με τους ‘Τραγουδιστάδες’ εμφανίζεται ξανά το 2015 ως χορωδός( βαρύτονος) στην παραγωγή του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Καντάδες και Αρέκιες από τα 7νησα» στον κύκλο παραστάσεων ‘Γέφυρες-Μουσικές του Κόσμου’.

Είναι μαέστρος της Χορωδίας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ\γων Ζακύνθου από το 2012.

Είναι παντρεμένος και έχεις 3 μικρές κόρες.

Η Ιλόνα Ντελιανίδου γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1991. Σπούδασε στην σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος Τ.Ε, Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς).

Γράφει από δέκα χρονών ποιήματα και παράλληλα σενάρια. Το 2009 πραγματοποιήθηκε η έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο '' Οι στίχοι μου'' ενώ τέσσερα από τα ποιήματα της, έχουν συμπεριληφθεί και στην ''Ανθολογία 40 βραβευμένων ποιητών στο Φεστιβάλ Ποιήσεως Θεσσαλονίκης 2008-2009''. Τα ποιήματα '' Με την κιθάρα μου '' και το ''Δε μας τραγουδά πια ροκ'' μελοποιήθηκαν ενώ έχουν δημοσιευτεί και κάποια στο περιοδικό ''Δίφωνο''.

Έχουν δημοσιευτεί αρκετά άρθρα της σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 2010 – 2014 συνεργάστηκε με το κανάλι Ionian Channel σε κινηματογράφηση και επεξεργασία θεάτρων, παραστάσεων, ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ, εκπομπών και διαφημίσεων.

ΕΤο 2011 ανέλαβε την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων τα Σ/Κ στο κανάλι Ionian Channel ενώ διάφορα θέματα της (βίντεο) έχουν προβληθεί στην εκπομπή της Ζante Evenings. Έχει συνεργαστεί με το '' Rec Your Wedding'' καθώς επίσης και με τις εταιρίες ''Ζante weddings by tsilivi travel'', ''Ιonian Weddings'' και ''The Bridal Consultant'' με αντικείμενο την κινηματογράφηση και επεξεργασία βίντεο γάμων. Αυτό το διάστημα συνεργάζεται με τις εταιρίες Fotokinisi Orestiada και Venture Point Media (UK) ως videographer και video editor σε music, promotional και wedding videos / movies. Ασχολείται επαγγελματικά με την επεξεργασία βίντεο ενώ είναι στα πρώτα της βήματα στον τομέα της σκηνοθεσίας έχοντας ήδη γυρίσει μερικές μικρού μήκους ταινίες όπως το ‘’Elevation’’, ‘’Το Δέντρο Των Λέξεων’’ και την εκπαιδευτική ταινία ‘’Εισαγωγή Στη Συντήρηση Των Υφασμάτινων Έργων Τέχνης’’. Παράλληλα ετοιμάζει την επόμενη ποιητική της συλλογή.

Ιλόνα Ντελιανίδου

Ιλόνα Ντελιανίδου - Σχολή Χορού Παλμός

Ντέννις Γιατράς

Ντέννις Γιατράς - Σχολή Χορού Παλμός

Γεννημένος στη Ζάκυνθο και μεγαλωμένος κοντά στην τέχνη, με πατέρα αγιογράφο, μυήθηκε από πολύ μικρή ηλικία στη ζωγραφική. Όντας παιδί και έφηβος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το κόμικς καθώς και για την μόδα με τον ίδιο σχεδόν ζήλο και για τα δύο. Το 2007 μαθητεύει κοντά στην εικαστικό Θάλεια Ξενάκη και μαζί της, παίρνει τις πρώτες βάσεις στο ελεύθερο σχέδιο καλλιεργώντας το ταλέντο του. Τον επόμενο χρόνο επιτυγχάνει μια θέση μέσα στους 10 πρώτους εισακτέους του τμήματος γραφιστικής του ΑΤΕΙ Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του , παρακολουθεί μαθήματα σχεδίου μόδας και πατρόν στο εργαστήρι της Theia και συμμετέχει με τρία σχέδιά του στην μαθητική κολεξιόν με τίτλο “Pop Art” το 2014. Πτυχιούχος της σχολής πλέον, αυτή τη στιγμή φοιτά στο δεύτερο έτος του τμήματος μόδας του κολλεγίου Akto στην Αθήνα και ετοιμάζει πυρετωδώς μια mini collection menswear που ονομάζεται Shamanism.

Με την Ανδριανή Μαρούλη και τη δουλειά της, τους ενώνει μια μακρόχρονη συνεργασία καθώς ο Ντέννις επιμελήθηκε τον σχεδιασμό των κοστουμιών αλλά και το γραφιστικά κομμάτια για τις παραστάσεις:

 • «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» το 2011
 • «Το Φάντασμα της Όπερας» το 2012
 • «Η Βασίλισσα του Χιονιού» το 2013
 • «Οι αδερφοί Grimm» το 2015.

Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης είναι χορευτής και δάσκαλος χορού για περισσότερο από 35 χρόνια. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο, στην Ελλάδα, αλλά μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.

To μεγαλύτερο διάστημα εξάσκησής του πάνω στην τεχνική του κλασικού μπαλέτου το αφιέρωσε στο ''Institute of Choreography'' στο Σαν Φρανσίσκο και στο ''David Howard Dance Center'' στη Νέα Υόρκη.

Έχει συνεργαστεί και χορέψει με τις εξής ομάδες, ''San Francisco Opera Ballet'', ''Peninsula Ballet Theater'', ''New Jersey Ballet'' και ''Ballet Internationale of Indianapolis''. Μερικές από τις χορευτικές του στιγμές που ξεχώρισαν ήταν, ο ρόλος του ''Snow King'' στην παράσταση ''Nutcracker'', ο ρόλος του ''Busal Boy'' στην παράσταση ''Company B'', ο ρόλος του ''Alain'' στην παράσταση ''La Fille Mal Gardee'' και ο ρόλος του ''Spanish'' στην παράσταση ''Swan Lake''. Τέλος, έχει πτυχίο τεχνών στο χορό από το ''San Francisco State University''.

Γιάννης Βαρδακαστάνης

Γιάννης Βαρδακαστάνης - Σχολή Χορού Παλμός